Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Appius 2012

Appius 2012

€149,00
auf lager
Trocken, Ausbau: 36 Monaten
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Chardonnay (65%), sauvignon (15%), pinot grigio en pinot blanc
Wijnsoort Wit
Charakter Opgeslagen in barriques-tonneaux voor fermentatie, organische zuurreductie en vinificatie. De assemblage vindt plaats na een jaar, gevolgd door nog eens drie jaar rijping in stalen tanks met fijne gist.
Dazu passt: Appius 2012 is een uitstekende begeleiding bij sterk gearomatiseerde visgerechten, zoals turbot of zeeduivel. Ook bijzonder goed bij smakelijke hoofdgerechten zoals kwartels en kalfsvlees (bijvoorbeeld gefrituurde kalfsvleesbroodjes), evenals voorgerechten zoals risotto of kalfsvlees ravioli.
Erntejahr 2012
Region Alto Adige
Ursprungsbezeichnung D.O.C. Alto Adige
Land Italien
Anbau Conventioneel
Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar na oogst

De derde editie van de Appius superwijn blijft gelijk aan hetzelfde basisprincipe van druiven van uitstekende kwaliteit, persoonlijk door Hans Terzer geselecteerd. 2012 was een zeer goed jaar in de Überetsch-Region in termen van klimaat. Er was geen significante regenval tijdens de oogst en het leverde volledig rijpe druiven met een fijne vruchtbaarheid en een intens aroma. Dat proef je in de Appius 2012! De cuvée is voornamelijk gemaakt van chardonnay, maar wordt gecombineerd met sauvignon, pinot grigio en pinot blanc. Het resultaat is een ingewikkelde neus van hemelse vruchten zoals banaan, ananas en papaya - maar ook enkele florale noten komen door. De romige textuur is vleiend op de mond, vergezeld van een aangename mineraliteit, een delicate balans van zuurgraad en een langdurige nasmaak. Al met al is dit een harmonieuze en elegante wijn die voor de komende jaren buitengewoon goed te drinken is.