Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Amarone della Valpolicella Classico 2013

Amarone della Valpolicella Classico 2013

€39,50
auf lager
Konzentration, Ausbau: Kurz im Holz
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte 50% corvinone, 20% corvina, 20% rondinella en 10% andere druiven
Charakter Concentratie met lichte vatrijping
Dazu passt: scharf Orientalisch, rotes Fleisch, Hartkaese, Nagel und Kreuzkuemmel Kaese, wild
Erntejahr 2013
Region Veneto
Ursprungsbezeichnung D.O.C.G. Amarone della Valpolicella
Land Italien
Anbau Conventioneel
 

De Amarone Classico is het resultaat van een zorgvuldige selectie van alleen de hoogste kwaliteit druiven en een zeer rigoureus droogproces.

De druiven waarvan Brigaldara Amarone maakt, hangen in losse trossen met een goede blootstelling aan de zon. Voordat ze in kisten gaan om te rusten, worden de druiven zorgvuldig geselecteerd in de wijngaarden. Eventuele beschadigde of onvolmaakte exemplaren worden geëlimineerd. Alleen geschikte druiven worden gedroogd.

Na een droogproces van 120 dagen worden de druiven geperst en gefermenteerd. Bij het fermenteren worden alle nobele componenten van de druivenschil geëxtraheerd. De Amarone Classico is een wijn die de traditionele Anbaun van het gebied weerspiegelt.

Alleen grote houten vaten worden gebruikt tijdens het rijpingsproces om ervoor te zorgen dat de fruitige aroma's niet worden weggedrukt door het hout. 

De Grote Hamersma

'Van harte! Voor deze wijn diende ik een nieuw 'veldje' aan te maken in de database in de subcategorie ‘alcoholpercentages’: debuut van een 17-procentwijn. De hitte die in 2013 bezit had genomen van Veneto tekende ervoor. Verrassend genoeg hebben de frisheid en de zuren er niet onder te lijden gehad. Vijgen, dadels, pruimen op sap, kersenvlaaikersen, warme nootjes van de notenbar worden ons nog steeds vrij kwiek en vol elan aangereikt.'