Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Chardonnay Sanct Valentin 2016

Chardonnay Sanct Valentin 2016

€33,95
auf lager
Trocken, Ausbau: 12 Monaten Holzfass
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Chardonay
Wijnsoort Wit
Charakter Malolactische gisting en ontwikkeling op de "lies" in barrique-tonneaux. Assemblage vindt plaats na bijna een jaar, gevolgd door zes maanden rijping in stalen vaten.
Dazu passt: Stevige gerechten zoals fritto misto (gefrituurde zeevruchten), porcini-champignons ravioli met cream saus en risotto met graukäse en chili. Het gaat ook goed met geroosterde Huhn en wiener schnitzel.
Erntejahr 2016
Region Alto Adige
Ursprungsbezeichnung D.O.C. Alto Adige
Land Italien
Anbau Conventioneel

 

De populaire druivenvariëteit is bekend over de hele wereld. De druiven groeien op de best geselecteerde wijngaarden van de gemeente Eppan. Ze ontwikkelen zich op zo'n uitstekende manier dat ze een kwalitatief hoogwaardige en krachtige maar elegante premium-wijn produceren. Chardonnay is sinds 1986 onderdeel van de Sanct Valentin-lijn en is een van de belangrijkste wijnen van de wijnmakerij. Uitstekend evenwicht, goed geïntegreerde zure en uitstekend verouderingspotentieel.

De Grote Hamersma

Heeft zo’n beetje dezelfde behandeling ondergaan als de Sanct Valentin Pinot Bianco en Pinot Grigio. Hout, sur lie, beste percelen. Luxe Chardonnay daarom. Wellicht minder eigen en onderscheidend maar wel buitengewoon fraai. Hoog compact. Spannende energie voor in de mond. Herinneringen aan vroeger: het eerste thrillseeken. Nu zijn er patronen met lachgas, destijds drukten we de twee koperen eindjes van een witte Kat-batterij tegen het puntje van de tong. Kicks voor bijkans niks. De eerste siddering achter de rug – behorend bij bergwijn immers – dan verder met gekonfijte abrikoos en appel, goede noga met zijn nootje (niet te zoet), kaneel (ook niet te veel) en een discrete romigheid.

Perswijn

Een serieuze geur, met rijp citrusfruit en fijne toast. De smaak is rond, licht filmend, milde zuren met een notige lange afdronk.