Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review 'Ela' 2014

'Ela' 2014

€19,95
auf lager
Trocken, Ausbau: Kurz Holzfass
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Barbera, syrah, petit verdot
Dazu passt: Schwein, Hase, rotes Fleisch, Lamm, weicher cremiger KÅ se, Huhn, Pasta, Wildvoegel
Region Upper Galilee
Land Israel
Anbau Conventioneel

 

Een niet zo voor de hand liggende combinatie van oorspronkelijk Franse en Italiaanse druiven, die door uitstekende irrigatie techniek kunnen groeien in "upper Galilee" en een hele volle, rijpe wijn maken.

In de pers

Het Eurovisie Songfestival herhaalt zich

De beste rode huiswijn van Nederland

Tekst Nico Mcgough

Tijdens een recent gehouden verkiezing, georganiseerd door het kritische wijnmagazine Proefschrift rolde er een onverwachte winnaar uit de bus. Net als tijdens het songfestival was de winnaar ……Israël.

Volgend op het advies van wijnkoper Cathy Moerdijk namen wij een groot aantal fijne wijnen op uit ‘het beloofde’ land. Bijna 30 titels hebben nu een vaste plek in ons assortiment. Topnamen als Castel, Adir, Tzora, Sphera en Galil Mountain Winery.

Laatstgenoemde ging met de hoogste eer naar huis omdat hun ‘ELA’ de titel ‘Beste rode huiswijn’ veroverde. Het wordt per glas geschonken bij Puur Zee, mogelijk de beste viskeuken van Nederland.

ELA is het geesteskind van meester wijnmaker Micha Vaadia. Hij bracht interessante druiven bijeen, barbera (61%), syrah (30%), petit-verdot (5%) en grenache (4%). Natuurlijk is deze superwijn kosher onder toezicht van Rabbi Avraham D. Oyerbach