Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Gruner Veltliner Qualitatswein 1L

Gruner Veltliner Qualitatswein 1L

€9,95
auf lager
Trocken, Ausbau: Edelstahl
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Gruner veltliner
Charakter Trocken, Ausbau: Edelstahl
Dazu passt: Salmoniden, Muscheln, Ziegenkaese, Wei§fisch, Krebstiere, Reis asiatisch
Region Wagram
Ursprungsbezeichnung Qualitatswein Wagram
Land Oesterreich
Anbau organisch

 

Keuringsdienst van Waarde | Lelijke Liter

Over deze wijn

Perswijn Juli 2015 **** Deze liter hoeft zeker geen slobberwijn te zijn. Een wijn met peer en perzik, rijp, smaakvol en in balans.

In de media

De Omfietsgids 2018
Koopjesjager T. zegt met een zuur gezicht dapper 'dat 't best meevalt, als je een beetje doordrinkt', terwijl ze van haar kiloknallerwijntje nipt. Maar zo is wijn niet bedoeld, door God, Dionysos of in Wie je gelooft. Wijn drink je niet omdat 't er best mee door kan, voor de prijs en naar omstandigheden. Voor de goedkope dorst is er kraanwater en voor goedkope dronkenschap is er wodka. Wijn gaven de goden om van te genieten, omdat het zo heerlijk is. Wijn is een gedicht. En net als poëzie is het onbetaalbaar, maar niet duur. Met wat zoeken vind je goede wijn voor weinig geld, en betere voor nauwelijks meer. Die meer plezier geeft per slok dan slechte wijn per fles, zodat je toch nog goedkoper uit bent. Maar wel verrijkt. De familie Mehofer maakt in het mooie Oesterreichse Wagram al drie eeuwen lang lekkere wijnen, en doet dat sinds 1992 ook nog organisch. Zachtdroge grüner veltliner met veel fruit en bloesemgeur in een kittige sprankelende uitvoering die zelfs de meest verstokte bordeauxouderling na achterdochtig nippen blosjes op de bleke ingevallen wangen geeft en de eerste glimlach sinds hij de wieg verliet. 
 
De Grote Hamersma 2018
Heb ’m een twee jaar niet gezien. De Lelijke Liter. De importeur is het destijds als een geuzennaam gaan gebruiken. Toen ’m twee jaar niet gezien. Maar daar is-ie weer. En niks veranderd gelukkig. Nog steeds die even lelijke liter fles waar de goedkoopste deepdiscoutende supermarktformule zich voor zou schamen. Nog immer die lelijke goedkope schroefdop ook. Maar ook nog immer erg lekker. En organisch. En voordelig. En dan vergeet je al dat visuele leed gewoon. Hatse-kidee, de lelijke glasbak in. Misschien gerecycled terugkomen als mooie fles. Maar nadat wij eerst genoten hebben. Rins, zuiver, fris, sappig, citrus. Aanrader. Zie ook de rode, van zweigelt. Net zo lelijk. Net zo lekker.
 
 
 
 
 
 
 
 

BewarenBewaren