Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Muller Thurgau Classico 2017

Muller Thurgau Classico 2017

€14,95
nicht auf lager
Trocken, Ausbau: Edelstahl
.
  • Laden
    kaufen pro Flasche moeglich
  • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
    Bestellen vor 12:00
  • Brauchen Sie Hilfe?
    Ruf an! wir sprechen Deutsch
  • Zahlen?
    Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Muller thurgau
Wijnsoort Wit
Charakter Trocken, Ausbau: Edelstahl
Dazu passt: Ziegenkaese, Salmoniden, Muscheln, Reis asiatisch, Wei§fisch, Krebstiere
Erntejahr 2017
Region Alto Adige
Ursprungsbezeichnung D.O.C. Alto Adige
Land Italien
Anbau Conventioneel

 

Deze bekende Duitse Rebsorte is bijzonder goed geschikt voor hoog liggende wijngaarden en bloeit daarom op hoogten boven de 600 meter. Müller-Thurgau wordt gewaardeerd voor zijn vers fruit, delicate tonen van hooi, lichte nootmuskaat en een gedempt zuurgehalte. Het wordt jong gedronken.

 

De Grote Hamersma 2018

Al eens eerder de herkomst van de Müller-Thurgau ter sprake gebracht. Maar vooruit: daar gaan we nog een keer. De druif is vernoemd naar Hermann Müller-Thurgau, een Herr Doktor werkzaam aan het onderzoeksinstituut Geisenheim, die de complexiteit, elegantie en kwaliteit van riesling wenste te laten versmelten met de vroeg rijpende kwaliteiten van de silvaner. Daarbij lijkt het overigens dat de Herr Doktor in de aanloopfase niet goed heeft opgelet in de kweekkas. Recent DNA-onderzoek toont aan dat hij de silvaner heeft verward met een chasselassoort. Nu was dat misschien nog tot daar aan toe. Vervolgens echter bleek dat de ontstane Müller-Thurgau pas echt top smaakte als deze werd aangeplant op de allerbeste plek voor… riesling. En de wijnmaker die dat doet, wordt als knettergek versleten. Riesling is veel makkelijker te verkopen en brengt bovendien veel meer op. Toch loopt er dan altijd wel ergens een wijngaardenier rond die zich het lot van zo’n laboratoriumvergissing aantrekt. Zo is daar Hans Terzer van de coöperatie St. Michael-Eppan. Die wist van deze Frankenstein-druif wat bijzonder aantrekkelijks te maken. Koel aromatisch, fris-perig, marsepein-zoetbitter, gedroogde gele appel, met frisse zuren bespikkeld. Een kruising tussen heel lekker en heel erg lekker. Oppassen als u deze oversteekt. Met name als u gedronken heeft.

 

Perswijn december 2017

In de geur bloemig, ruikend naar appel, peer en perzik; in de smaak rijp en weelderig, opwekkend met goede zuren.