Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Blanc 'Les Fossiles' 2017

Blanc 'Les Fossiles' 2017

€17,95
auf lager
Trocken, Ausbau: Edelstahl
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Druivenras Sauvignon blanc
Charakter Trocken, Ausbau: Edelstahl
Dazu passt: Aperitif, trinken, Empfang, Wei§fisch, Salmoniden, Muscheln, Krebstiere, Reis asiatisch, Ziegenkaese
Erntejahr 2017
Region Loire
Herkomst A.O.C. Reuilly
Land Frankreich

 

Onze Reuilly Sauvignon Blanc stond 9 juni in de Volkskrant bij de selectie lekkerste Sauvignon Blancs beschreven door Onno Kleyn!

Wij tekenen op:

Dit zijn de lekkerste Sauvignon Blancs van de slijter.

"De ultieme zomerwijn: Sauvignon Blanc. En omdat u heus niet van slobberen houdt: hier de beste wijn van de slijter. Welke van de twee is de meest gevraagde witte wijn in de horeca?

Ik ben benieuwd: Chardonnay of Sauvignon Blanc. Tijdens de zomer vast de laatste, want van de twee is het de meest frisse (lees: zuurste). Kenmerkend is zijn opwekkend groene geur met van oudsher een zweem kattepis, die dan eufemistisch 'buxus' wordt genoemd.

Wij vroegen wijnwinkels - geen supermarkten dit keer - om hun lekkerste Sauvignon Blancs op te sturen, ieder één fles, tussen de 8 en 20 euro. Dat leverde een verrukkelijk scala op. De geografische spreiding was enorm. Er waren wijnen uit de Italiaanse Dolomieten, Californië, Spanien, Chili, Suedafrika, Deutschland, Nieuw-Zeeland, het 'tweede thuisland' en vaderland Frankreich. Alle wijn was goed, alle waren ze heerlijk zelfs, maar er moest gekozen worden. De stijlen liepen zeer uiteen. Opvallend was dat de kattepis-toon vrijwel afwezig was; ik vond het bijna jammer. 'De' klassieke Sauvignon Blancs Sancerre en Pouilly Fumé schitterden door afwezigheid en uit Nieuw-Zeeland zaten er ook maar twee in de line-up.

Reuilly 'Les Fossiles' 2017, Denis Jamain, biodynamisch

Een hortje west van Sancerre en Pouilly liggen gebiedjes die vergelijkbare wijn maken. Vanwege hun relatieve onbekendheid liggen de prijzen er lager: Menetou-Salon, Quincy en Reuilly. Dat laat onverlet dat deze de duurste in onze selectie is, maar hij is dan ook geweldig. Klassiek natuurlijk, fruitig en vuurstenig, strak, met veel diepte, wijn om voor te gaan zitten."