Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Weissburgunder Schulthauser 2017

Weissburgunder Schulthauser 2017

€19,95
auf lager
Trocken, Ausbau: Kurz Holzfass
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Pinot Bianco | Weissburgunder
Wijnsoort Wit
Charakter Droog met 25% vatrijping
Dazu passt: Een premium Aperitif en zomerwijn. Gaat goed met zeevruchten en vis maar ook met delicate gerechten gemaakt met fazant. Ook smaakvol bij asperge gerechten.
Erntejahr 2017
Region Alto Adige
Ursprungsbezeichnung D.O.C. Alto Adige
Land Italien
Anbau Conventioneel

 

Pinot bianco, de belangrijkste Rebsorte van Zuid-Tirol, is ontwaakt uit zijn slaapstand en is een kaartwijn voor de Region geworden. Schulthauser, die voor het eerst in 1986 is gemaakt en gebotteld, is de volmaakte Zuid-Tiroler Pinot blanc. Deze wijn is niet ostentatief, maar is de volkomen frisse en fruitige Pinot Blanc, waarvan het genot zowel in zijn romige zachtheid als de levendige zuurheid tot uiting komt.

 

Al meer dan 150 jaar bieden de wijngaarden rondom Kasteel 'Moos-Schulthaus' excellente omstandigheden voor het cultiveren van Weissburgunder | Pinot Bianco in Zuid-Tirol. In het milde microklimaat van koele nachten, waarin de druiven rijpen, groeien tot 40 jaar oude wijnstokken. Het museum 'etnische studies' heeft plaatsgenomen in het prominent aanwezige kasteel Moos Sultans, dat samen met De Kathrinen Kapel de architectuur van de historische gebouwen weerspiegelt.

Hoogte:          540 tot 620m

Grootte:          25 Ha

Bodem:           leemachtige krijt bodem en gravel

Ligging:           zuid tot zuidoost

De Grote Hamersma 2018

De ‘gewone’ Weissburgunder al zo ongewoon fijn. Dit is de tussenclassificering. St. Michael-Eppan heeft ook nog een superpremium in petto, de Sanct Valentin, eveneens de bergwandeling waard. Wat hebben we hier? Volgens de huisscribent van de importeur ‘een volmaakte Zuid-Tiroler Pinot Blanc. Deze wijn is niet ostentatief, maar is de volkomen frisse en fruitige Pinot Blanc, waarvan het genot zowel in zijn romige zachtheid als de levendige zuurheid tot uiting komt.’ Het is hem of haar vergeven dat we plots te maken hebben met de Franstalige variëteit, terwijl het etiket toch echt over Weissburgunder en Pinot Bianco spreekt. Even niet opgelet vanwege in de ban van dit plaatje. Niet zozeer van dat op het etiket overigens. Dat is een muffig ogende gravure van de Kellereigenossenschaft in lang vervlogen tijden. Een en ander staat haaks op de wijn erachter. Die is cool, calm & collected en hedendaags zonder zijn authenticiteit geweld aan te doen. Ingetogen peer, een beet in koel appelgebak met iets vanille, het mollig-frisse van crème fraîche, het zoet-bittere van tarte tatin van witlof, flinterfluisterende zuren.

 

Perswijn

Ruikt naar gele appels, peer en is heel zuiver, in de smaak licht, fris, soepel, sappig en lekker.