Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Weissburgunder Classico 2017

Weissburgunder Classico 2017

€14,95
auf lager
De wijngaard ligt relatief hoog tov het dorp Eppan, namelijk op 480 tot 650m, de wijnranken zijn tussen de 5 en 30 jaar oud.
.
 • Laden
  kaufen pro Flasche moeglich
 • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
  Bestellen vor 12:00
 • Brauchen Sie Hilfe?
  Ruf an! wir sprechen Deutsch
 • Zahlen?
  Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Pinot bianco, weissburgunder
Wijnsoort Wit
Charakter Trocken, Ausbau: Edelstahl
Serveren bij Op zichzelf of bij antipasti, vis, witvlees, pizza, pasta, milde kazen  
Erntejahr 2017
Region Alto Adige
Ursprungsbezeichnung D.O.C. Alto Adige
Land Italien
Anbau Conventioneel

 

Deze nieuwe ster aan ons wijnfirmament voldoet precies aan Hubrecht Duijker’s omschrijving “zo schoon en zuiver als een helder bergbeekje”.. “”zo elegant en fijntjes als een ballerina”. Voegen wij er nog aan toe: "Verfijnd, harmonieus, en plezierig met iets van appel en peer." Ondergrond kiezel klei en leisteen, hoogte 480-650 m, op “het fruit “gemaakt dus op rvs-tanks, met gedeeltelijke malo.

Serveertemperatuur: 8-10C

De Grote Hamersma 2018
Weissburgunder. Pinot bianco voor vrienden. En die heeft deze veel. Komt mooi uit, want is bij de coöperatie de meest aangeplante druif. Bijzonder baasje. Volgens de geschriften die ik erop na heb geslagen doet-ie het ter plekke zo goed omdat koude ‘katabatische’ winden uit het Mendel-massief de Weissburgunder zo bevallen, terwijl hij met zijn voeten een beetje in de lichtgrauwe kalksteen staat. Wat dat laatste doet voor druiven is mij bekend, maar dat massief was terra incognita en die winden had ik nog nooit horen waaien. Enfin, leermoment. Da’s het mooie van het schrijven over wijn: the more you know, the less you know. Wat ik wel weet is dat dit een erg goede bianco is. Compact, strak en koel. Speekseltrekkende bitters geflankeerd door opwekkende zuren. Toch nog maar even die kabatatische winden opgezocht. Volgens Google bestaan die niet. Het enige wat er op de ‘no match found’-pagina opduikt is een banner die de vraag stelt: ‘Heb jij boulimia?’ Niet dat ik weet. Weet Google nu ook al dat ik alles uitspuug? Maar dat gaat alleen om wijn, vrienden. Wijn! In het Engels dan maar verder. Kijk aan, ‘kabatatic wind’. Die is wel bekend: wind die vanaf de bergtoppen over de lager-gelegen plateaus of heuvels waait en zo koele lucht aanvoert. Het Mendel-massief levert boven aan Googles zoekpagina een massief eiken kabinetkast op van iemand op Markt-plaats die Klaas Mendel heet. Als ik hem was zou ik ’m niet verkopen en tot de nok toe vullen met deze wijn.
 
Perswijn december 2017
Fris, appels, iets grassig en in de smaak best vol, wat notig, zoetzuur en opmerkelijk gewicht