Teilen
Deel dit produkt
Kundenmeinung hinzufügen
Review Vernatsch Pagis 2017

Vernatsch Pagis 2017

€16,95
auf lager
Trocken, Ausbau: Holzfass
.
  • Laden
    kaufen pro Flasche moeglich
  • Auftragen in NL nachste Tage, Deutschland, Belgien 2,3 Tagen
    Bestellen vor 12:00
  • Brauchen Sie Hilfe?
    Ruf an! wir sprechen Deutsch
  • Zahlen?
    Sicher mit Ideal oder Paypal
Beschreibung
Rebsorte Vernatsch
Wijnsoort Rood
Charakter Trocken, Ausbau: Edelstahl
Dazu passt: Voorgerechten en Zuid-Tiroolse gerechten zoals "Roggentaschen" ravioli met gerookt vlees. Het is ook een volwaardige begeleider van ham, worstjes, milde kaas en brood. Goed gekoeld is vernatsch ook goed bij een krachtige vis.
Erntejahr 2017
Region Alto Adige
Ursprungsbezeichnung D.O.C. Alto Adige
Land Italien
Anbau Conventioneel

 

Schiava (Duits: Vernatsch) was eeuwenlang de belangrijkste Zuid-Tiroleranse rode wijn. Vandaag de dag zijn er maar een paar plaatsen die geschikt zijn voor deze authentieke druivenvariëteit. Ze zijn te vinden op de zuidoostelijke hellingen boven de Zuid-Tiroolse Wijnweg, tussen St. Michael en St. Pauls. Het is fris, fruitig en heeft een fijn aroma van bittere amandelen. Gewoon een klassieker - een waarborg voor echt drinkplezier.

 

De Grote Hamersma

Ooit bijkans het alleenrecht genietend in de Region. Heeft wijnmaker Hans Terzer korte metten mee gemaakt. Wil echter niet zeggen dat-ie ’m in de ban heeft gedaan. Integendeel. De beste heeft ie op een hoger plan getild. Met name die uit eigen gelederen. Licht koelen. Om het fris-peperige rode fruit te verfrissen. De fijne zuren te sturen. Meer te genieten van bosaardbeien en de karakteristieke bitterheid van amandelen wat te benadrukken. Heerlijke editie.

 
Perswijn december 2017
Ruikend naar rode kersen, blauw fruit en een hint rustiek, in de smaak smeuig zilt, steeltjes, spanning, kaneel en kruiden
 
Omfietsgids
Alto Adige heet ook wel Südtirol en is een Region in Noordoost-Italië, waar sporadisch nog inboorlingen in Lederhosen voorkomen. Een groot deel van de rode druiven aldaar heet vernaccia, en om het moeilijk te maken is dat niet één druif maar zijn er diverse druiven die vernaccia heten. Vernaccia komt waarschijnlijk van een Latijns woord dat 'inheems' betekent, waarmee je als druivenstudent dus niet veel verder komt. Deze vernaccia, die ook wel vernatsch wordt genoemd, heet eigenlijk schiava grossa. Er zijn ook andere schiava's, maar dat gelooft u verder vast wel, en ik heb inmiddels te veel dorst om nog verder te gaan. En hoe het ook zit met schiava, het is goede wijn tegen de kieskeurige dorst. Licht en kabbelend van smaak, met wat rustiek kreupelhout tussen het rode fruit. Koel het lekkerst.