Abadia Retuerta

Het klooster Abadia Retuerta is gebouwd in 1146 door Norbetijnen (een katholieke orde) in Romaanse en Gotische bouwstijl. Het werd in 1835 verlaten en in 1931 werd het tot nationaal monument verklaard. In 1988 kochten Zwitsers (Sandoz-Novartis) de grond en in 1990 herplantten zij de wijngaarden. In 1996 werd het wijnbedrijf gevestigd in het voormalige klooster. Het hotel opende in 2011 zijn deuren. 


De wijngaarden en de kelders zijn aangelegd en ingericht met Franse expertise. De ideaal gelegen hellingen bieden uitzicht op het beroemdste wijngoed van Spanje: Vegas Sicilia. Ondanks de relatieve grootschaligheid (240 ha wijngaard) is er geen pomp te vinden in de enorme kelder. Letterlijk alles (tanks, houten foeders, vaten en persen) kan zo hoog opgetild en verplaatst worden door hydraulische kranen, dat elke beweging en verplaatsing uitsluitend met valdruk geschiedt.

Ook de vele honderden okshoofden (barriques van 225 liter) worden met valdruk gevuld, waarna de wijn alle tijd krijgt om te rijpen. De soms extreme condities, van koude nachten en hete dagen, geven zeer geschikte omstandigheden voor het maken van mooie wijn. De filosofie van de Bodega is gebaseerd op wijn maken “by plot”. De compositie van de bodem van ieder van de 54 stukjes grond is verschillend; klei bij de rivieroever, kiezelstenen en zand aan de voet van de heuvels, kiezel in de lage wijngaarden en kalkzandsteen op de hoger gelegen wijngaarden. Door op iedere specifieke ondergrond 1 druivenras te verbouwen dat het best past bij deze ondergrond, zijn ze in staat wijnen te maken die tot de beste van Spanje behoren. De wijnmaker is niemand minder dan Pascal Delbeck (ex Ansone)

Abadia Retuerta
Pago PV 2012
Artikelcode S10E006
€139,00
niet op voorraad
Krachtig en vatgerijpt
Abadia Retuerta
Pago PV 2012
Krachtig en vatgerijpt
€139,00