Bouissel

Château BOUISSEL is gelegen op 200 km van de Atlantische Oceaan en 150 kilometer van de Middellandse Zee: het klimaat is continentaal (koude winters en warme zomers), maar doordat zij zich op de grens van deze twee invloeden bevinden, spreken we daarom van microklimaat.

Deze klimaatinvloeden bevorderen een goede rijping van de druiven en laat de creatie toe van kwaliteitswijnen met veel zon en weinig neerslag. De zomers zijn vaak warm en droog. De heersende wind, de beroemde “zuidelijke wind” (Zuid-Oost wind), waait over de wijngaarden, waardoor de druiven heel gezond rijp worden.

In 1978, nam Pierre de wijngaard over van zijn vader Adrian en werd de wijngaard geherstructureerd. Zij maakten tot 1986 wijn van de mooiste druiven, maar het grootste deel van de oogst werd verkocht. Toen er geld was gespaard voor het vernieuwen van de kelder, kon Pierre samen met zijn vrouw Anne-Marie wijn gaan maken. In 1989 werd de eerste jaargang gebotteld. Deze wordt bekroond met een prijs op het Fronton wijnfestival.

In 2009 is zoon Nicolas zijn ouders komen helpen. Sinds dat jaar zijn zij overgestapt op biologische wijnbouw met inbegrip van de aanplant van witte druivenrassen.

Geen producten gevonden...