Menu
0
Voor 12:00 besteld, volgende dag bezorgd!
Bestel ook per fles
Gratis bezorging bij 6 flessen
500+ wijnen in top segment

Morgadio da Calcada

Morgadio da Calcada Tawny Reserve Port
Morgadio da Calcada

Tawny Reserve Port

Zoet, versterkt
€18,95
Morgadio da Calcada Vintage Port 2015
Morgadio da Calcada

Vintage Port 2015

De aroma's zijn van wild donkerfruit en duidelijk aanwezig. In de mond is hij fl..
€49,95
Morgadio da Calcada Late Bottled Vintage Port 2015
Morgadio da Calcada

Late Bottled Vintage Port 2015

Zoet, versterkt
€18,95
Morgadio da Calcada Tawny Port
Morgadio da Calcada

Tawny Port

Zoet, versterkt
€13,95
Morgadio da Calcada Colheita Port 2004
Morgadio da Calcada

Colheita Port 2004

Zoet, versterkt
€39,95
Morgadio da Calcada Vintage Port 2011
Morgadio da Calcada

Vintage Port 2011

Versterkt
€39,95
Morgadio da Calcada Ruby Reserve Port
Morgadio da Calcada

Ruby Reserve Port

Zoet, versterkt
€15,95
Morgadio da Calcada Dry White Port
Morgadio da Calcada

Dry White Port

Zoet en versterkt
€14,95

De Douro vallei is misschien wel het allermooiste wijngebied op aarde. Niet voor niets is deze regio opgenomen in de Wereld Erfgoed lijst van Unesco. Zeer steile wanden met daarop terrassen waar de druiven in de zon bakken, met diep daaronder de  glinsterende rivier.

Dirk het wonderkind
Morgadio da Calcada ligt in het slechts 300 zielen tellende dorpje Provezende. In het plaatsje staan 13 prachtige, monumentale gebouwen daterend uit de 16e tot 18e eeuw, Casa da Calcada is er één van.  Gebouwd aan het einde van de 17e eeuw in opdracht van de invloedrijke rechter, Jerónimo da Cunha Pimentel en recent aangekocht door Dirk van der Niepoort, één van de wonderkinderen uit de Portwereld.
 
Dirk brengt niet alleen Port uit onder zijn eigen naam, maar maakt ook port voor het kleine Label Morgadio. Zijn de Ports van Dirk zijn label al herkenbaar door hun slanke stijl, dan is Morgadio de slankste (eleganste) stijl, dat bleek ook tijdens een door ons gehouden selectie proeverij. Vier Ports van Morgadio werden (blind) tussen gerenommeerde soortgenoten gezet en eindigden allemaal op de eerste plaats in hun categorie!
 
Traditioneel met handen & voeten
Waar menig Port producent kiest voor ultramoderne, industriële productie methoden, kiest Dirk er juist voor om zo dicht mogelijk bij de traditie te blijven. Het fruit wordt met de hand geplukt en wordt vervolgens in grote granieten bakken (Lagares )  gestort. Daar nemen de voeten van de ‘treders’ het werk over. De zachte voetzolen pletten wel de druiven, maar de pitjes blijven ongeschonden. Dit suikerrijke mengsel gaat gisten en tot er een laag alcohol percentage ontstaat. Vervolgens voegt men zuivere wijnalcohol toe waardoor de gisting direct stopt. Port is geboren, weelderig zoet, krachtig van kleur en vol natuurlijke extractstoffen. Direct na deze ‘mutage’ gaat de jonge wijn naar de vatenkelder voor de rijping.  

Ze zijn de enige protproducent die alle portwijn nog laart ouderen in houten vaten, die soms wel 100jaar oud zijn. Doordat alle wijnen lageren in houten vaten, die door hun leeftijd dan wel dicht zitten is het nooit zo dicht (reductief) als metalen vaten. Hierdoor is de wijn bij openen niet zo onder de indruk van de zuurstof waarmee de wijn in aanraking komt. De wijn hoeft dan ook zeker niet dezelfde dag op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €45,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €50
Wijnmakers
Land
Productiemethode